ÎPS Vladimir agreează construcția unui crematoriu la Chișinău

ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, nu este împotriva ideii construcţiei unui crematoriu în Capitală. Totuşi, Mitropolitul consideră că oamenii trebuie să solicite astfel de servicii doar în cazuri excepţionale, menționând că Biserica pledează pentru înhumarea şi nu pentru incinerarea celor decedați.

„Nu este primit la noi în R. Moldova acest lucru, dar în caz că nu ajunge pământ, nu avem cimitire, în acest caz, ca excepţie, poate să se întâmple acest lucru dar, repet, ar fi de dorit ca totuşi să fie înmormântat în sicriu, să fie înmormântat în cimitir şi să fie înmormântat cu crucea la capul lui”, a spus ÎPS Vladimir pentru Prime tv.

Opinia Mitropolitului a fost solicitat în contextul recentei decizii a CMC de a aloca un teren de opt hectare ÎM „Combinatul Servicii Funerare” pentru construirea unui crematoriu lângă Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău. De asemenea, a fost aprobată și achiziționarea, la prețul de 40 mil. de lei, unui teren de 37 de hectare pentru extinderea Cimitirului „Sfântul Lazăr”.

Foto: mitropolia.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *