Ambasador rus propune organizarea unui referendum privind unirea RM cu România 

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, îndeamnă la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România.

Diplomatul a făcut declarații în acest sens la Suceava, în cadrul unei conferințe despre „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă”, aducând ca exemplu Crimeea.

„În România, am auzit în repetate rânduri cum ar trebui să se unească România cu R. Moldova: în baza dreptului istoric sau prin referendum. Având în vedere aceste detalii, aș sugera să urmați calea referendumului. Având în vedere că o situație similară a avut loc în Crimeea, revizuirea granițelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului”, a spus Kuzmin, citat de Infotag.

În replică, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a atras atenția diplomatului moscovit că la acest seminar a fost prea puțină economie și că a fost mai mult politică, iar acum se fac chiar și cursuri pentru a identifica manipularea.

Valerii Kuzmin a fost ambasador în R. Moldova în perioada 2007-2012.

Foto: cugetliberwordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *