Cele mai atractive credite în R. Moldova

Cele mai atractive credite pentru moldoveni, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, sunt cele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani, potrivit statisticilor Băncii Naționale a Moldovei.

În luna octombrie a.c., rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi acordate în moneda naţională a constituit 10%, diminuându-se cu 3.04 puncte procentuale față de perioada similară a anului 2016.

Creditele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani au fost cele mai atractive. În luna octombrie 2017, ponderea lor a constituit 46.29 la sută din volumul total al creditelor în moneda națională, care au fost acordate cu o rată medie de 9.85%.

Creditele acordate persoanelor juridice au deținut ponderea majoră de 65.49% din volumul total al creditelor noi acordate în moneda națională, cu o rată medie de 9.88%. Persoanelor fizice, potrivit bani.md, le-au fost acordate credite în moneda națională cu o rată medie de 10.22%.

Cele mai solicitate credite în valută au fost creditele pe termene de la 2 până la 5 ani (38.29% din totalul creditelor în valută), fiind acordate cu o rată medie a dobânzii de 4.93%.

Foto: stirileprotv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *