La Bruxelles, premierul Pavel Filip va participa la lucrările Summitului Parteneriatului Estic; Va merge și la Cartierul General al NATO

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22-25 noiembrie ac., o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).

Sesiunea plenară a Parteneriatului Estic va avea loc vineri, 24 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00 (ora Chișinăului). În cadrul evenimentului, Premierul Pavel Filip va rosti un discurs în numele R. Moldova.

La Bruxelles, prim-ministrul Pavel Filip va avea întrevederi cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Johannes Hahn, Comisar european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Pierre Moscovici, Comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare.

Pavel Filip va vizita Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, unde va dialoga cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi oficiali vor susține o conferință de presă comună.

În marja Summit-ului, Prim-ministrul va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu reprezentanții Diasporei din Belgia.

Foto: gov.md

4 Responses to La Bruxelles, premierul Pavel Filip va participa la lucrările Summitului Parteneriatului Estic; Va merge și la Cartierul General al NATO

 1. Spencer says:

  Ținând cont de activitatea lui de până acum și de grandioasă experiență, putem avea încredere în Pavel Filip și nu ne rămâne decât să-i urăm succes.

 2. Valeriu says:

  Colaboorand cu Georgia si Ucraina si indeplinind angajamentele UE, Moldova va putea in curand sa depuna cerere de aderare la UE!

 3. Efim says:

  Moldova trebuie sa colaboreze cu toate structurile de forta din intreaga lume, si pe calea comunicarii sa se gaseasca o solutie pentru conflictul transnistrean, acesta e inghetat de prea multa vreme.

 4. Andrușa Năstase says:

  Cu NATO si UE Moldova va putea ține piept atacurilor ruse d epe toate flancurile, politice, mass media, economice etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *