Dodon | Neutralitate și punctum!

Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu consilieri prezidențiali, experți în domeniu și reprezentanți din cadrul Aparatului Președintelui responsabili de sectorul de securitate, pentru a discuta etapa de elaborare a noii Strategii a Securității Naționale.

„Am convenit asupra priorităților de bază ale documentului. Principalul obiectiv al acestuia trebuie să constituie respectarea neutralității R. Moldova, în calitate de garanție a securității statului”, a menționat Igor Dodon.

Președintele susține că Strategia trebuie să țină cont de abordarea multilaterală în relațiile cu partenerii externi și să prevadă acțiuni concrete pentru a asigura creșterea economică durabilă, ordinea publică și bunăstarea populației.

Igor Dodon a cerut ca Strategia Securității Naționale să fie definitivată până la finele anului 2018. Asta după ce la sfârșitul verii ceruse ca acest document să fie definitivat până la finele acestui an.

Anterior, Igor Dodon a semnat un decret privind retragerea Proiectului Strategiei Securității Naționale, elaborată pe timpul președinției lui Nicolae Timofti, motivând că aceasta nu ar corespunde situației la zi.

Actualmente, în R. Moldova sunt aplicate prevederile Strategiei din 2011.

Foto: presedinte.md

2 Responses to Dodon | Neutralitate și punctum!

  1. Andrei says:

    Dodon poate vrea multe, dar deciziile nu le ia el. Până când văd că Filip și Candu foarte bine moderează situația cu NATO. Un echilibru rezonabil între neutralitate și prietenie cu SUA

  2. Dina says:

    Cine mai are incredere in acest las si cretin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *