PDM și PPE propun modificarea Codului Audiovizualului pentru limitarea propagandei

Partidul Democrat din Moldova și Partidul Popular European propun introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului a proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, care urmărește asigurarea securităţii informaţionale a statului.

Iniţiativa propune limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul R. Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi.

Iniţiativă se referă strict la limitări ce ţin de emisiunile informativ-analitice şi nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul R. Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de TV din afara ţării care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Foto: cuetherant.com

One Response to PDM și PPE propun modificarea Codului Audiovizualului pentru limitarea propagandei

  1. Victor says:

    nu e o doleanță a celor din PDM sau PPEM, e o cerință la nivel european. deci să terminăm aici speculații și să permitem oamenilor să-și facă treaba. nu este o intenție rea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *