SUA salută progresele obținute în problema transnistreană

Premierul Pavel Filip a avut în această seară o întrevedere cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, cu care  a discutat despre colaborarea bilaterală în domeniile de interes comun, în special pe dimensiunea reglementării conflictului transnistrean.

Ambasadorul SUA a apreciat implicarea personală a premierului Pavel Filip în acest proces, subliniind că SUA salută progresul obținut, inclusiv deschiderea podului de peste râul Nistru care leagă localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, semnarea a patru decizii protocolare care reglementează domeniile educației, al agriculturii și al telecomunicațiilor, dar și runda de negocieri în formatul „5+2”, desfășurată recent la Viena.

Premierul Pavel Filip și Ambasadorul James Pettit, au vorbit despre implementarea reformelor promovate de Guvern. Șeful Executivului a menționat că acestea vin să susțină dezvoltarea țării, iar autoritățile sunt deschise pentru dialog cu partenerii de dezvoltare, societatea civilă și comunitatea de business pentru a îmbunătăți inițiativele propuse.

Foto: gov.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *