Pavel Filip s-a întreținut cu „ultimul dictator al Europei”; Despre ce au discutat cei doi

Premierul Pavel Filip a avut, azi, la Minsk, o întrevedere cu președintele belarus, Alexandr Lukașenko, cu care a discutat referitor la relațiile moldo-belaruse și posibilitățile de inițiere a unor noi parteneriate în domeniile de interes reciproc.

Părțile au menționat caracterul ascendent al relațiilor dintre state, optând pentru continuarea dialogului la toate nivelurile. Filip și Lukașenko au accentuat importanța continuării cooperării pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare comercial-economică. Următoarea ședință a Comisiei urmează să aibă loc în prima jumătate a anului viitor, la Chișinău.

Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat oportunitatea liberalizării transportului auto de mărfuri și a transportului aerian. Șeful Executivului s-a arătat convins că deschiderea unei curse directe Chișinău-Minsk va dinamiza și mai mult relațiile dintre cele două state.

Printre domeniile unde există o cooperare eficientă și reciproc avantajoasă au fost evidențiate asamblarea în comun a tractoarelor și troleibuzelor. În viitor, urmează să fie asamblate la Chișinău și autobuze.

Oficialii s-au arătat interesați în realizarea proiectelor comune de investiții în sectorul vinicol, agroindustrial, zootehnic și cel farmaceutic. Moldova dorește să preia experiența belarusă în dezvoltarea complexelor animaliere, iar Belarus este interesată de crearea unei întreprinderi mixte pentru îmbutelierea vinului și a coniacului moldovenesc.

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au apreciat oportunitatea organizării forumurilor de afaceri, care oferă agenților economici din cele două țări posibilitatea stabilirii contactelor directe și inițierii proiectelor noi. Oficialii s-au pronunțat pentru consolidarea în continuare a parteneriatului moldo-belarus în beneficiul cetățenilor ambelor state, subliniind că prin dialog constructiv au fost înregistrate rezultate concrete.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip l-a invitat pe președintele Alexandr Lukașenko să efectueze o vizită în R. Moldova.

Foto: gov.md

One Response to Pavel Filip s-a întreținut cu „ultimul dictator al Europei”; Despre ce au discutat cei doi

  1. realist says:

    în dictatura creată de Lukașenco oamenii primesc salarii decente iar țara e curată și îngrijită..eu așa dictatură aș accepta și în Moldova. ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *