Anunțul BNM cu privire la raportul KROLL-2

Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că nu a primit încă cel de-al doilea raport de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuțiile purtate cu consorțiul internațional privind posibilitatea publicării unor informații ce se vor conține în acest document.

Companiile Kroll și Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicității, urmare solicitării autorităților R. Moldova, care au subliniat importanța informării publicului și partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigației, fără a prejudicia șansele de recuperare a activelor delapidate.

BNM va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorțiul internațional. În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din R. Moldova.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au reconfirmat disponibilitatea de a colabora  cu organele de anchetă și urmărire după livrarea raportului, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan național.

Foto: bnm.md

2 Responses to Anunțul BNM cu privire la raportul KROLL-2

  1. Victor says:

    mai așteptăm, eu sunt singur că nici actuala Guvernare nu are interesul să tărăgăneze timpul, se apropie alegerile parlamentare, careva minuni oricum trebuie să se producă !!! ori banii vor fi întorși ori criminalii după gratii.

  2. ssssssssssssss says:

    Parca o vad pe Maiai alaturi de Filat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *