Reacția lui Dodon față de schimbările din Guvern anunțate de Plahotniuc

Președintele Igor Dodon a declarat că va semna demisia actualilor miniștri, anunțată de liderul democrat Vlad Plahotniuc, dar nu va accepta noile candidaturi.

„Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a menționat, Igor Dodon în context.

Șeful statului consideră că majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin remanierile guvernamentale anunțate.

„Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu ață albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetățenilor va spori”, a menționat Dodon.

Amintim că liderul PD, Vlad Plahotniuc a anunțat despre remanierile din Guvern. În Cabinetul de Miniștri ar urma să se regăsească Iurie Leancă în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Tănase în funcția de ministru al Justiției, Chiril Gaburici – ministru al Economiei și Infrastructurii, Svetlana Cebotari – ministrul Sănătății, Liviu Volconovici – ministrul Mediului și Tudor Ulianovschi – ministru de Externe.

Foto: presedinte.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *