DOC. A fost publicată sinteză detaliată a celui de-al doilea raport Kroll-II

Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

Sinteza conține 57 de pagini și dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Documentul are opt capitole care descriu, printre altele,  metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.

Raportul de investigație propriu-zis va fi analizat de BNM cu scopul identificării carențelor din sistem și aplicării măsurilor de rigoare.

Reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson urmează sa vină la Chișinău la începutul anului viitor pentru o sesiune de lucru pe marginea raportului de investigație. În cadrul misiunii, consorțiul internațional va transmite organelor de anchetă din R. Moldova datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, inclusiv lista beneficiarilor prezumați.

Foto: puterea.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *