A fost editat „Calendarul Naţional – 2018”

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat „Calendarul Naţional-2018”, informează. Calendarul are 260 de pagini şi cuprinde 225 de articole despre personalităţi din ţară şi de peste hotare şi circa 1500 de informaţii generale despre evenimentele naţionale şi cele internaţionale.

Directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că aceasta este lucrare de referință, indispensabilă activității bibliotecilor pentru programarea activităților în comunitate, pentru realizarea eficientă a rolului de centru informațional, educațional, de cultură a bibliotecii.

„Calendarul Naţional” a fost conceput ca un anuar enciclopedic şi cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii şi artei din ţară, precum şi de peste hotare.

„Pe parcursul a 25 de ani s-a acumulat o bază de date impunătoare, care este similară publicaţiilor din SUA şi Marea Britanie cu genericul „Who is Who”, a subliniat Elena Pintilei, citată de Moldpres.

Ediţia din acest an este consacrată împlinirii a 90 de ani de la instalarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt la Chişinău, a 200 de ani de la înfiinţarea Grădinii Publice, 60 de ani de la inaugurarea Aleii Clasicilor şi a unui centenar de la Marea Unire din 1918.

Foto: moldpres.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *