Cele mai deteriorate căi de acces spre posturile vamale de frontieră vor fi reparate

Drumurile de acces spre posturile vamale de frontieră vor fi reabilitate. La o asemenea înțelegere au ajuns Serviciul Vamal și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul unei întrevederi dintre Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor, Anatol Usatâi, s-a stabilit că proiectul de reabilitare a drumurilor va viza, în prima fază, construcția capitală a celor mai impracticabile porțiuni de drum. Este vorba despre tronsoanele care duc spre  punctele de trecere „Larga-Kelmențî” (cca 5 km), „Unguri-Bronnița” (cca 6,3km) și tronsonul cuprins între punctele de trecere „Giurgiulești-Reni” și „Giurgiulești-Galați” (cca 1,2 km).

Actualmente, starea nesatisfăcătoare a drumurilor de acces către „Larga-Kelmențî” îi determină pe participanții la traficul transfrontalier să opteze pentru posturile vamale „Otaci” sau ”Criva”, fapt care cauzează cele mai mari valori de trafic de la frontiera moldo-ucraineană.

Proiectul de reabilitare a drumurilor prevede și reparația porțiunilor de drum din proximitatea zonelor de control vamal care urmează a fi inaugurate la Sculeni, Costești și Giurgiulești, precum și extinderea acostamentului drumurilor de acces spre noua zonă de control vamal din Otaci. Este planificată și reabilitarea căii de acces spre postul vamal „Palanca”.

Foto: realitatea.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *