Andrian Candu dă o lovitură dublă

Miniștrii desemnați vor depune miercuri, 10 ianuarie a.c.,  jurământul de învestire. Decretele urmează să fie semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al R. Moldova, anunță Parlamentul.

De asemenea, Candu va promulga Legea pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului al R. Moldova, reexaminată de Parlament la finele anului trecut.

Evenimentul va avea loc la Reședința de Stat, la ora 10:00.

Potrivit Parlamentului, refuzul deliberat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a noilor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului, precum și refuzul de a promulga o lege pentru care Parlamentul a reconfirmat votul  constituie o încălcare a obligațiilor constituționale ale șefului statului, constatată de Curtea Constituțională .

Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova pentru promulgarea unei legi la data de 5 ianuarie a.c., iar pentru remanierea guvernamentală la 2 ianuarie a.c.

Foto: parlament.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *