Candu a promulgat în locul lui Dodon legea antipropagandă

Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost semnat, în dimineața zilei de astăzi, de președintele Parlamentului Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru  promulgarea acesteia.

La 22 decembrie 2017, Parlamentul a menținut votul pentru Legea nr.257, cunoscută drept legea anti-propagandă, remisă spre reexaminare de șeful statului.

În Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva R. Moldova.

La fel, este prevăzută transmisia programelor TV și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale UE, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Foto: parlament.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *