Ce teme pentru acasă i-a dat vicepremierului Leancă la Bruxelles vicepreședintele Comisiei Europene

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat agenda RM-UE, situația politică internă, aspectele economice, financiare și bancare din R. Moldova.

Iurie Leancă a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de la Chișinău de implementare a Acordului de Asociere și de efectuare a reformelor aferente agendei europene. În detalii, a fost discutat subiectul îndeplinirii condiționalităților pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile moldovene să continue  realizarea reformelor, în particular, în partea ce ține de reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sistemului bancar. A fost subliniată necesitatea investigării depline a fraudei bancare.

O misiune de evaluare din partea Directoratului General pentru Economie și Finanțe va veni la începutul lunii februarie la Chișinău pentru a trece în revistă nivelul de îndeplinire a condiționalităților incluse în prima tranșă a programului de asistență macrofinanciară.

Vicepremierul Iurie Leancă i-a adresat lui Valdis Dombrovskis invitația de a vizita R. Moldova.

Foto: gov.md

3 Responses to Ce teme pentru acasă i-a dat vicepremierului Leancă la Bruxelles vicepreședintele Comisiei Europene

  1. Aliona says:

    Mai batem noi capul dar la moment Moldova are o lupta cu coruptia mult mai evidentiata fata de ce aveam cândva.

  2. Daniela says:

    Cred ca Leanca va gasi limba comuna cu europenii si va sti sa poarte un dialog constructiv care sa aduca beneficii tariii noastre.

  3. Spencer says:

    Cel puțin câteva din temele astea pentru acasă sunt în curs de îndeplinire, înainte de a fi date chiar. Ca de exemplu, ceea ce ține de justiție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *