Pavel Filip: în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în R. Moldova și prioritățile pentru asigurarea stabilității la nivel regional au fost discutate, în seara zilei de ieri, de premierul Pavel Filip și reprezentanții Consiliului Atlantic – vicepreședintele Damon Wilson și Ambasadorii Alexander Vershbow și John Herbst.

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în R. Moldova, menționând că în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi și creșterea semnificativă a popularității UE, potrivit Serviciului de presă al Guvernului. Premierul a accentuat importanța unei comunicări deschise și permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluția lucrurilor în țara noastră.

Vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat determinarea Guvernului în realizarea reformelor, în special în continuarea reformării sectorului justiției și în lupta împotriva corupției.

Reprezentanții centrului au subliniat, totodată, că susțin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional și de a asigur stabilitatea. În acest sens, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

Foto: gov.md

3 Responses to Pavel Filip: în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi

  1. Inga says:

    De data asta is de acord cu cele spuse mai sus. Sa nu fost progrese, UE si partenerii externi nu ne mai dadeau atitea bani.

  2. Buga says:

    S-au stabilit încrederea partenerilor externi, dar hai să vedem că și cetățenii obțin o încredere deplină în Guvernare. Hai să vedem miliardul furat recuperat, să-i arestați pe toți cei vinovați și aici nu ar trebui să conteze culoarea politică sau banii care îi au. Au greșit să fie buni să răspundă.

  3. mihail. says:

    Inainte daca economia era in minus nici un partener nu se uita la noi,acum daca a crescut la 4% cu ajutorul guvernarii actuale, avem si incredere si sustinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *