Gestul lui Andrian Candu care a provocat uimirea unei deputate comuniste

Deputata din fracțiunea comunistă, Inna Șupac si-a epxrimat uimirea vizavi de gestul spicherului Andrian Candu și a omologilor acestuia din Ucraina și Georgia de felul în care au ignorat limba rusă.

„Corespondentul „Deutsche Welle”, Iulia Semionova a adresat o întrebare în limba rusă spicherilor R. Moldova, Ucraina și Georgia. Două răspunsuri au fost date în limba engleză, iar unul în limba ucraineană”, a scris pe o rețea de socializare deputata comunistă.

Inna Șupac a menționat ironic că Andrian Candu cunoaște bine limba rusă, dar nu a dorit să se evidențieze prin a răspunde în limba de comunicare din Moldova, care este și una din cele șase limbi oficiale ale ONU.

Situația a avut loc la o conferință de presă cu ocazia Conferinței interparlamentare de nivel înalt cu genericul „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău.

Foto: parlament.md

3 Responses to Gestul lui Andrian Candu care a provocat uimirea unei deputate comuniste

  1. Spencer says:

    Dar ce Candu era dator să vorbească în limba dorită de Șupac, mai ales că limba rusă nu e limbă de constituție!

  2. Daniela says:

    Ei s-au intrunit anume ca sa vorbeasca despre pericolul rusesc si individa asta vroia sa se vorbeasca in rusa.

  3. Ecaterina says:

    Și bine a făcut… Până la urmă era un summit exact despre cum să scăpăm de urmele nefaste lăsate de cotropitorii ruși atât in Moldova cât și Georgia și Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *