BERD vrea să cumpere peste 40% din acțiunile unei bănci din Moldova

Guvernul a aprobat semnarea unui precontract cu un consorțiu internațional de investitori, care prevede cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică BC „Moldova Agroindbank” SA.

Consorțiul a primit permisiunea BNM pentru achiziționarea a 41,09% din acțiunile acestei bănci comerciale.

Consorțiul este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Horizon Capital – gestionar al unui fond de investiții creat de instituții financiare internaționale notorii și Invalda INVL – societate de investiții cotată din Lituania, cu experiență în sectorul financiar-bancar.

Consorțiul intenționează să realizeze achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop – HEIM PARTNERS Ltd., înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra.

Potrivit autorilor proiectului, decizia Guvernului de a cumpăra și ulterior a vinde acțiunile nou emise ale BC „Moldova Agroindbank” va contribui la asigurarea stabilității acestei bănci, va ajuta la îmbunătățirea guvernării corporative a acesteia, va oferi protecția necesară potențialilor investitori și va impulsiona și mai mult reformarea sistemului bancar.

Foto: infoeuropa.md

3 Responses to BERD vrea să cumpere peste 40% din acțiunile unei bănci din Moldova

  1. Colea says:

    Dupa ce a venit Plahotniuc la putere si a facut ca sa fie stabilitate economica, deja si investitori de nivel mondial apar la orizont.

  2. Buga says:

    Deci asta însemnă că avem transparență ce ține de sistemul bancar din țară.

  3. Nicolaie says:

    Odata cu cresterea economica si relatiilor extinse in extern prin proiecte si reforme, guvernarea actuala a facut pasi enormi in atragerea investitorilor din extern, deci cu asa succes putem conta pe un viitor prosper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *