ANRE a suspendat pe câteva zile majorarea tarifelor la curent și gaze

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prelungit, vinei, printr-o hotărâre, termenul de suspendare a hotărârilor privind aprobarea tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice şi tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, informează Puterea.  

Potrivit ANRE, termenul expiră la 1 noiembrie a.c., iar hotărârea respectivă a intrat în vigoare de azi, fiind publicată în „Monitorul Oficial”.

Potrivit hotărârii ANRE, termenul de suspendare a  tarifelor ce vizează curentul a fost prelungit cu șapte zile, până la 8 noiembrie 2015, iar a tarifelor la gazele naturale – cu 14 zile, până la 15 noiembrie a.c.

Aceasta înseamnă că, în zilele indicate, facturile pentru consumul de curent și, respectiv, pentru gaze vor fi calculate în baza tarifelor vechi, valabile până la 31 iulie a.c..

Consiliul a invocat drept motiv al adoptării hotărârii sale solicitările titularilor de licențe din sectorul energetic de a prelungi termenul de prezentare la ANRE a rapoartelor de audit extern asupra calculelor tarifelor solicitate pentru aprobare și necesitatea audierii acestor rapoarte în cadrul unor dezbateri publice.

Foto: descopera.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *