A avut loc ultima ședință a Parlamentului din anul 2015

Deputații din Parlamentul R. Moldova s-au întrunit, marți, în ultima ședință din acest an.

În cadrul şedinţei, parlamentarii au votat un proiect de lege prin care notarii, avocații și executorii judecătorești începând cu anul 2016, nu vor mai beneficia de reducerea de 50% la procurarea asigurării medicale obligatorii. Aceştia vor achita suma integrală de 4056 de lei.

Legislatorii au votat în prima lectură, un proiect de lege prin care foile de ardezie vor fi interzise în construcții. Dacă legea va fi votată în a doua lectură, agenții economici timp 12 luni vor fi nevoiţi să  comercializeze stocurile existente.

Deputații au votat în a doua lectură un proiect de lege prin care, începând cu 1 ianuarie 2016 şoferii vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Parlamentarii au susţinut în prima lectură hotărârea care prevede că cetăţenii care au un contract valabil cu companiile comerciale, care le furnizează energie electrică, îşi vor putea schimba furnizorul, fără a achita taxe suplimentare. Potrivit documentului, procedura de schimbare a companiei furnizoare urmează a fi efectuată în decurs de 20 de zile de la depunerea cererii.

Moldpres

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*