A decedat rectorul și fondatorul ULIM, acad. Andrei Galben

Academicianul Andrei Galben, fondatorul și rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), a încetat din viață. Andrei Galben avea 69 de ani.

Despre decesul lui Andrei Galben a anunțat ULIM .

„Cu profundă durere în suflete, anunțăm decesul rectorului Andrei Galben, după o scurtă și grea suferință, care s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 16 decembrie”, se menționează pe site-ul ULIM.

ULIM a declarat în instituție doliu până la 24 decembrie.

„Regretatul nostru rector, Andrei Galben, a fost o personalitate academică de primă importanță pentru R. Moldova, care a contribuit esențial la educarea multor generații de tineri prin modernizarea permanentă a învățământului superior. Mii de absolvenți îi datorează recunoștință pentru fondarea unei universități de importanță internațională, că au putut să beneficieze de condiții europene și oportunități educaționale în cunoscute centre academice ale lumii”, se menționează într-un mesaj al ULIM.

„A plecat la Domnul cel care a fost Andrei Galben – fondatorul şi rectorul ULIM, Condoleanțe şi curaj familiei şi apropiaților. Andrei Galben a înscris o pagină inedită în istoria recentă a învățământului superior regional şi internațional, a sfidat greutățile, invidia şi a sprijinit oamenii din jur. Corabia ULIM va merge înainte întru dăinuirea idealurilor umanismului, pe care le-a îmbrățişat şi promovat generos Andrei Galben”, a scris Ana Guțu, prim-vicerector al ULIM.

Andrei Galben a ocupat funcția de rector al ULIM din 1992.

Foto: ulim.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*