A fost ales un nou președinte al Curții Constituționale

În şedinţa plenară a Curții Constituționale de azi, Mihai Poalelungi a fost ales în calitate de Preşedinte, pentru un termen de trei ani.

Alegerea președintelui Curții are loc prin vot secret.

Amintim că, azi, Mihai Poalelungi, în calitate de judecător al Curţii Constituţionale, şi-a depus jurământul în fața Parlamentului, Președintelui RM și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 6 martie a.c., urmare a demisiei din motive personale a judecătorului constituțional dl Tudor Panțâru. Până a deveni judecător al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi a activat în sistemul judecătoresc al R. Moldova, începând cu anul 1988. În perioada 1 mai 2008 – 1 mai 2012 a exercitat funcția de judecător la CEDO din partea R. Moldova. Începând cu 1 mai 2012 şi  până la desemnare în calitate de judecător constituțional, Mihai Poalelungi a deținut funcția de judecător şi preşedinte al Curții Supreme de Justiție.

Foto: moldovacurata.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*