A fost inaugurată Casa-muzeu „Grigore Vieru” și dezvelit un bust al Poetului

Casa-muzeu „Grigore Vieru” a fost inaugurată și sfințită de un sobor de preoți, luni, 31 august, în satul de baștină a poetului, Pererâta, raionul Briceni, comunică Puterea.info.  

În curtea Casei-muzeu a fost dezvelit bustul Poetului (foto).

Casa părintească a lui Grigore Vieru a fost restaurată în cadrul unui proiect inițiat de Ministerul Culturii, fiind inaugurată în anul în care poetul ar fi împlinit 80 de ani.  Statul a cheltuit 5 milioane de lei pentru restaurarea casei părintești a lui Grigore Vieru.

La eveniment au participat mai mulți oficiali, reprezentanți ai autorităților publice locale, familia poetului Grigore Vieru,  scriitori, actori, prieteni și colegi ai poetului, consăteni și admiratori ai creației maestrului.

Pentru publicul larg este deschisă și o expoziție a creației lui Grigore Vieru, ce conține volume cu poezii editate pe parcursul anilor, manuscrise, fotografii, volume de traduceri și critică literară.

Casa-muzeu „Grigore Vieru” din Pererâta are statut de filială a Muzeului Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*