A fost stabilit numărul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare

cec.md

Comisia Electorală Centrală a stabilit, ieri, tipărirea a 11.863.788 de buletine de vot pentru circumscripțiile uninominale de pe teritoriul Republicii Moldova (1-48) pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie.

Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată), iar acestea se vor deosebi prin culoare: cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională – culoare gri afumat.

În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” – va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” –  va avea culoarea bej.

Amintim că anterior CEC a decis tipărirea a aproape două milioane de buletine de vot pentru circumscripțiile din afara țării (49-51).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*