A început tipărirea buletinelor de vot pentru referendumul anti-Chirtoacă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat despre începerea tipăririi buletinelor de vot pentru referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

Președintele CEC, Alina Russu, a specificat pentru Moldpres că buletinele sunt imprimate la „Tipografia Centrală” din capitală.

„Numărul total al acestora este de aproximativ 632 000, dintre care în jur de 413 000 sunt în limba română, iar 218 000 în limba rusă. Prețul total al acestora este de 98 mii de lei”, a spus Russu.

„Buletinele vor fi tipărite pe parcursul zilei de azi, iar deja vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 11:00, acestea vor fi distribuite în secțiile de vot”, a menționat Russu.

Referendumul de demitere a primarului capitalei va avea loc pe 19 noiembrie curent. Pentru ca edilul, Dorin Chirtoacă, să fie demis din funcție sunt necesare peste 160 mii de voturi. La fel, pentru ca referendumul să fie validat, la scrutin ar trebui să participe nu mai puţin de o treime din cei peste 647 mii de alegători înscrişi pe liste.

Dorin Chirtoacă se află în fruntea capitalei din 2007. În prezent, acesta este cercetat în două dosare pentru trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu și se află sub control judiciar. Primarul capitalei, suspendat temporar din funcție, respinge acuzațiile și se declară nevinovat.

Foto: moldpres.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*