A murit Viorel Mardare! Avea doar 37 de ani

Viorel Mardare a pierdut lupta împotriva cancerului. Cunoscutul regizor s-a stins din viaţă azi dimineaţă, la vârsta de doar 37 de ani.

Tânărul și îndrăgitul regizor Viorel Mardare, diagnosticat anul trecut cu o formă rară de cancer, care îi afectase rinichii, plămânii și ficatul, a decedat în această dimineață, la ora 07.15, la Institutul Oncologic din Chișinău unde era internat, transmite Radio Chișinău.

Într-un timp record, prietenii și susținătorii lui Viorel Mardare s-au solidarizat într-un mod impresionant și au reușit în mai puțin de două zile să adune peste 100 mii de euro. După câteva luni de tratament în Austria, la începutul acestui an Viorel a revenit în țară, fiind internat la Institutul Oncologic.

Viorel Mardare a făcut Facultatea de Jurnalism, apoi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Una dintre cele mai cunoscute creații ale sale este spotul “Go on.fruits of Moldova”. În producţie apar mai mulţi agricultori care cântă celebra piesă a trupei britanice “Queen”, “The show must go on”.

Un alt spot regizat de Viorel Mardare este “Be Our Guest in Moldova”. Acesta a adunat peste două milioane de vizualizări pe YouTube. Datorită acestui clip Republica Moldova a fost inclusă în topul destinațiilor turistice pentru anul 2018.

În 2018 Viorel Mardare a devenit laureatul al Premiului Naţional, scrie publika.md Candidatura acestuia a fost propusă de prim-ministrul Pavel Filip, cu titlul de excepție. Premierul a declarat că gestul său este un semn de apreciere pentru talentul şi creația artistului.

Viorel Mardare s-a născut la 7 octombrie 1981. A absolvit Facultatea de Jurnalism la USM și Regie Film la AMTAP. A realizat numeroase spoturi publicitare și sociale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*