Igor Dodon își poate înscrie în CV-ul său prezidențial a treia suspendare

Curtea Constituțională a R. Moldova l-a suspendat temporar pe președintele Igor Dodon, permițând guvernării să adopte o lege împotriva „propagandei rusești” prin presă.

Decizia a fost anunțată de președintele CC, judecătorul Tudor Panțîru. El a spus că legea poate fi semnată de premier sau de președintele Parlamentului.

Dodon a refuzat repetat să semneze legea, pe care o consideră anti-rusească și îndreptată împotriva libertății de expresie, scrie europalibera.org.

Este a treia oară când CC permite guvernării să-l ocolească pe Dodon oferind majorității parlamentare, cu titlu interimar, atribuții prezidențiale. Procedeul a fost folosit în toamnă pentru numirea ministrului apărării, refuzat de Dodon, iar mai nou pentru punerea în practică a unei remanieri guvernamentale. Noii miniștri încă mai trebuie puși oficial în funcție, după ce CC și-a dat acordul ca Dodon să fie exclus din proces.

Foto: presedinte.md

3 Comments

  1. Igor Dodon este un cadavru politic! Sper că Năstase e bucuros că a reușit alegerea directă a președintelui într-o funcție impotentă! Dar totuși bine că e impotentă, pentru că propaganda rusă nu trebuie să se afle pe ecranele TV!
    E necesar ca el să înțeleagă că nu i se va permite să facă jocul rușilor în funcția de Președinte!

  2. Nu m-aș mira ca înainte de alegerile parlamentare să avem și pe cele prezidențiale sau concomitent!

  3. Asta-i deja o rusine mare pentru Dodon si asta e bine, lumea va intelege ca de fapt el este un zero, ceea ce si a fost inainte de a fi presedinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*