ACUM a dat foc podurilor pentru dialog; PDM: ACUM să-și asume responsabilitatea pentru anticipate

independent.md

Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM. Anunţul a fost făcut luni în cadrul unei conferinţe de presă, de liderul PPDA Andrei Năstase. În replică, PDM a declarat că ACUM trebuie să-și asume responsabilitatea în eventualitatea unor alegeri anticipate parlamentare.

ACUM a declarat azi că anunțarea de către președintele ședinței de constituire a parlamentului a unei pauze pentru o perioadă nedeterminată, urmată de inițierea de către Igor Dodon a întâlnirii „tripartite“ anunțate pentru 2 aprilie, „creează incertitudini și lasă loc de interpretări”.

Anterior, şeful statului Igor Dodon a chemat la o discuţie comună în vederea creării unei eventuale coaliţii de guvernare,  liderii celor mai mari formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, blocul ACUM). Consultările trilaterale sunt planificate pentru mâine, ora 12.00, la Reședința de Stat.

Comentând declarația ACUM, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari a precizat că PAS și PPDA „fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă”.

Potrivit sursei citate de Moldpres, „prin acest gest, PAS și PPDA încearcă să-și acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara”.

3 Comments

  1. ACUM sunt piesele de sah al celor care vor blocaj in politicul RM, nimic altceva nu pute, spune…sunt controlati de niste puscariasi

  2. Sunt sigur ca in caz de anticipate, ACUM va acumula mult mai putine voturi, odata ce cetatenii si-au pierdut increderea in acesti ne-politicieni ce doar se joaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*