Acuzații grave la adresa liderilor Platformei DA; Ar fi folosit milioane de lei în scopuri personale din donațiile acumulate de la cetățeni

Conducerea Platformei DA este acuzată că și-ar fi însușit milioane de lei din donațiile acumulate de la cetățenii. Acuzațiile au fost lansate, luni, de către liderii organizației teritoriale a Platformei DA din Orhei, care au anunțat că părăsește formațiunea pentru acest fapt, dar și pentru că DA ar fi fost instaurată dictatura.

Președintele Organizației Teritoriale a Platformei DA din raionul Orhei, Ion Levința, a declarat într-o conferință de presă că Andrei Năstase și Chiril Moțpan în loc să se ocupe de construcția și consolidarea partidului, se plimbă peste hotare cerșind bani de la diasporă și la cetățeni din țară sub pretextul consolidării bazei financiare a partidului.

Levința a declarat că a fost amenințat și supus unor tentative de ponegrire de către liderii Platformei DA pentru că a încercat să afle ce s-a făcut cu banii adunați în PMAN, conform documentelor, fiind vorba de circa 20 mln. lei. Levința susține că acești bani ar fost însușiți de către cei din conducerea partidului.

Mai mult, liderii partidului au dat indicații ca fiecare organizație teritorială să colecteze lunar câte 15 mii de lei pentru întreținerea staff-ului central al Platformei DA, organizația din Orhei respingând această și numind-o „inițiativă de escrocherie”.

„Noi, grupul de inițiativă a Organizației Teritoriale Orhei, părăsim partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr fiindcă conducerea acestei formațiuni nu ne mai reprezintă.  Nu avem încredere în domnul Năstase și apropiații lui ce doresc numai bani și putere”, a declarat Ion Levința, care a acuzat conducerea partidului și de comportament dictatorial, întrucât la luarea deciziilor nu se consultă cu nimeni.

Foto: captură privesc.eu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*