AUDIO. Conexiunile lui Usatâii cu „frații” din grupul criminal „Solntsevskaia Bratva”

Bloggerul Veaceslav Balacci a publicat o nouă investigație despre legăturile primarului fugar din Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, cu organizațiile criminale din Rusia.

Într-un interviu oferit anterior lui Balacci de către bancherul rus German Gorbunțov, care a supraviețuit în 2012 unui antentat la viața sa, cel din urmă vorbea despre niște înregistrări audio, care confirmau că Usatâi este conectat la „bratva” din Moscova.

Înregistrările audio, pe care le-a găsit Balacci publicate pe un site din Rusia, par a fi, de fapt, nişte interceptări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatâi, care probează legăturile acestuia cu lumea criminală rusă, dar şi implicarea sa directă în urmărirea şi persecutarea lui Gorbunţov.

Înregistrările au fost oferite chiar de către Gorbunţov jurnaliştilor de la portalul de la Moscova crimerussia.ru într-un articol despre atentatul la viaţa lui Gorbunţov în martie 2012, la Londra.

interceptari_usatii_solntsevskaia

În toate cele trei discuții telefonice Renato Usatâi vorbeşte cu un oarecare Alexei (Lioşa) Bucătari. În prima înregistrare este vorba despre vizita unei persoane pe nume „Ramin”, care nu este altceva decât o poreclă, atribuită conform uzanţelor Mafiei Ruse.

După cum scrie Balacci, în cea de a doua interceptare, Alexei Bucătari şi Renato Usatâi discută despre un oarecare „Vasea”. Este vorba de Vasile Drangoi, care este proprietarul întreprinderii „Drancor” din Chişinău, care are afaceri şi la Moscova, menționează Balacci.

Alexei Bucătari a transmis receptorul persoanei pe nume „Ramin”, menţionat în prima înregistrare. Acesta este unul din liderii grupări criminale de la Moscova „Solntsevskaia Bratva” . Ei discută despre Valera Zdorov, care este un exponent al lumii criminale din R. Moldova. O altă persoană menţionată este Victor Sergheevici Averin, şi el lider al grupării criminale „Solntsevskaia”.

Renato Usatâi, face referire și la o persoană pe nume „Grișa” (numit şi „Grinea”). Este vorba de Grigore Karamalak, alias „Bulgaru”. În discuție „Ramin” spune că reprezentanții grupării criminale „Solntsevskaia” i-au spus că problema lui Vasile Drangoi s-o soluționeze el personal, cerându-i lui Renato Usatâi să nu dispară Gherman Gorbunțov, pentru că acesta are o datorie față de Vasile Drangoi, de 3 milioane de dolari. Ulterior, Usatâi vorbește despre „Ghera”, fiind vorba tocmai de Gherman Gorbunțov. Acesta spune că Gorbunțov a deposedat cinci persoane din Rusia de 800 milioane de dolari. Acesta spune că banca, care a fost preluată în Moldova de Gherman Gorbunțov (Universalbank) îi aduce profit și el astfel are bani ca să pregătească şi să adreseze plângeri în adresa mai multor instituţii din Rusia, cu privire la persecutările la care este supus, ceea ce deranja enorm membrii grupării „Solntsevskaia”.

Usatâi, numit „Hatiko” în anturajul „Solntsevskaia Bratva”, menționează că în privința lui Gorbunțov în Rusă au lucrat nouă direcții de investigare a infracțiunilor, dar și de trei persoane din gruparea criminală „Solntsevskaia”, numită de Usatâi cu calificativul-cod „Солнечная Энергия” (Energia Solară). Usatâi spune că aceștia au luat cu forţa de la Gorbunțov bunuri în sumă de 500 milioane de dolari și au mai rămas de recuperat încă 300 milioane de dolari.

În discuțiile sale telefonice, Usatâi folosește mai multe expresii-cod „те, что под Солнцем”, „братья” („frați”), calificativul dintre membrii organizaţiilor criminale ruse. Anume aşa, „frate” se numesc între ei în interceptări Usatâi şi „Lioşa” Bucătari.

În cea de a treia discuție dintre Alexei Bucătari și Renato Usatâi se vorbeşte despre „Kotik” și „Scumpia”, porecle criminale ale unor romi, reprezentați ai lunii criminale. Persoana numită „Ivanâci” și „Grișa” este Grigore Karamalak. În înregistrare se vorbeşte şi despre „Marik”, o persoană cu numele Mark, reprezentant al grupării criminale „Solntsevkaia”.

Bloggerul Veaceslav Balacci se scrie că acum este clar cum „gastarbeiterul” Usatâi, cum îi plăcea chiar lui să se numească, un simplu angajat al Căilor Ferate ale Moldovei, emigrat la Moscova, a devenit prin minune, în timp de doar câţiva ani, milionar în capitala Rusiei.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*