Ambasadorul Bruxellesului la Chișinău: UE și RM sunt foarte apropiate

Uniunea Europeană şi R. Moldova sunt foarte apropiate, menţionează şeful Delegației UE la Chişinău, Peter Michalko, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, marcată pe 9 mai.

Potrivit lui, cele două părţi îşi construiesc relaţiile de cooperare în baza Acordului de Asociere, a regimului de călătorie fără vize şi a asistenţei care este oferită din partea UE pentru îmbunătăţirea standardelor de viaţă a cetăţenilor R. Moldova.

Peter Michalko spune că datorită proiectelor susținute de UE vor fi îmbunătăţite standardele de viaţă ale unui milion de oameni. Cinci oraşe din Moldova şi peste 220 de clădiri publice, şcoli şi grădiniţe se încălzesc acum mai ieftin şi mai bine datorită sprijinului oferit de UE. „Acum poţi circula mai uşor şi mai rapid în Moldova datorită Uniunii Europene. Peste 700 de km au fost construiţi cu sprijinul Uniunii Europene”, spune Peter Michalko, citat de pe IPN.

Potrivit lui Peter Michalko, UE ajută şi la îmbunătăţirea standardelor de management al finanţelor publice şi la folosirea mai bună şi mai credibilă al finanţelor publice. Totodată, ambasadorul afirmă că UE investeşte în extinderea şi îmbunătăţirea educaţiei vocaţionale şi în crearea Centrelor de Excelenţă. „Împreună cu statele membre ale UE aducem cele mai bune practici europene prin reformarea unor sectoare cheie ale economiei precum sănătatea, vama, siguranţa alimentară, lupta împotriva corupţiei sau prezervarea patrimoniului cultural”, spune şeful Delegaţiei UE.

Peter Michalko a invitat toţi cetăţenii, sâmbătă şi duminică, pe 12 şi 13 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chișinău pentru a marca Ziua Europei în cadrul Orăşelului European.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. Asta se observa prin ajutorul lor financiar, prin ajutorul in implimentarea reformelor si prin sustinerea de a adera la Uniunea Europeana cit mai rapid! Multumim UE ca ne sustin!

  2. Pai si au fost depuse eforturi in ultimii doi ani pentru a recistiga increderea europenilor si pentru a restabili o colaborare strinsa.

  3. Republica Moldova a înregistrat numeroase succese în parcursul integrării europene, fiind cel mai de succes membru al Parteneriatului Estic, de aceea și suntem atât de apropiați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*