Ambasadorul României către Voronin: sprijinul României pentru eurointegrarea R. Moldova nu subînțelege Unirea

Noul Ambasador al României, Daniel Ioniță, a declarat în cadrul unei recente întrevederi cu liderul PCRM, Vladimir Voronin că politica de sprijinire de către România a tendințelor euro-integraționiste ale R. Moldovei în nici un caz nu subînțelege Unirea R. Moldova cu România, transmite Puterea.

Diplomatul a spus că declarațiile privind Unirea R. Moldova cu România poartă un caracter politic și, de cele mai multe ori, sunt făcute atât de politicienii moldoveni, cât și de cei români în scopuri electorale, pentru a obține rezultate politice suplimentare, conform unui comunicat al PCRM.

Daniel Ioniță a mai spus că principala sarcină a misiunii sale în Moldova este să ofere sprijin continuării reformelor direcționate spre integrarea R. Moldova în UE.

În cadrul discuțiilor, Vladimir Voronin a calificat hotărârea Curții Constituționale din 4 martie privind alegerile directe ale președintelui ca fiind „o revoluție constituțională”.

„Un asemenea precedent revoltător de încălcare a legii a fost posibil să se producă doar ca urmare a statornicirii în R. Moldova a fenomenului numit capturare a statului”, a declarat Voronin.

Liderul comunist a criticat aspru actuala guvernare, acuzând că acordarea de către România a unor granturi și credite va împinge actuala guvernare la încă un jaf din bugetul statului. Voronin a atras atenția diplomatului și asupra fenomenului creșterii numărului de adepți ai Unirii R. Moldova cu România.

„Românizarea forțată, de facto, a devenit o ideologie neoficială a coaliției guvernante din Moldova”, a declarat Vladimir Voronin.

Întrevederea Voronin-Ioniță avut loc la inițiativa părții române, cei doi convenind ca asemenea întâlniri să fie organizate sistematic, precizează PCRM.

Vă reamintim că fostul ambasador al României, Marius Lazurcă, pe durata celor mai bine de șase ani de mandat, nu a avut nici o întrevedere cu Vladimir Voronin.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*