Ambasadorul SUA și premierul RM în unison: Guvernul trebuie să fie format în mod transparent

gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în RM, Derek J. Hogan, care au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun. În cadrul discuțiilor s-a discutat și despre situația post-electorală din RM.

Premioerul a menționat că RM acordă o atenție deosebită cooperării bilaterale, iar SUA este un partener strategic al țării noastre.

Interlocutorii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind situația post-electorală din R. Moldova, menționând că partidele care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să conlucreze pentru formarea într-un mod cât mai transparent a Guvernului, care să aibă  în prim plan interesul cetățenilor.

Pavel Filip și Derek J. Hogan au discutat și despre continuarea programului cu FMI, implementarea reformei administrației publice locale și extinderea colaborării comercial-economice dintre părți. În aprilie curent, la Chișinău va sosi  o misiune a oamenilor de afaceri americani, interesați să investească în special în domeniile industriei, agriculturii, tehnologiei informației și comunicațiilor și turismului. Totodată, la finele lunii aprilie, Republica Moldova va fi vizitată și de o delegație a Congresului SUA.

Premierul Pavel Filip a subliniat importanța valorificării dialogului strategic RM-SUA, precizând că RM contează în continuare pe susținerea și asistența SUA pentru asigurarea dezvoltării durabile a țării în baza valorilor occidentale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*