Analist politic: Alegătorii din R. Moldova sunt dezorientați

Alegătorii din R. Moldova sunt dezorientați și au nevoie de un dialog în care să nu fie ascultători pasivi, ci să participe în mod plenar la această discuție și să-l simtă pe politician dacă este sau nu cinstit. La această concluzie a ajuns analistul politic Cornel Ciurea ca urmare a rezultatelor sondajului IMAS, prezentat luni, 12 martie, la Chișinău.

Potrivit lui Cornel Ciurea, este de remarcat apariția liderului democraților Vladimir Plahotniuc în ratingul ce se referă la activitatea bazată pe fapte. „Aici, este importantă activitatea politicianului și vedem că din ce în ce mai mulți cetățeni consideră că activ pe scena politică este Vladimir Plahotniuc”, susține analistul, citat de IPN. Potrivit lui, premierul Pavel Filip crește mai ușor în sondaje pentru că nu el este ținta atacurilor din partea opoziției.

Referitor la datele privind vectorul geopolitic, Cornel Ciurea susține că promovarea Uniunii Economice Euroasiatice nu se face atât de intens cum pare. Nici măcar socialiștii nu prea vorbesc despre aceasta.

Sondajul a fost  realizat de către IMAS, la comanda PDM.

Foto: fb.com/vasile.botnaru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*