Anatol Șalaru și-a dat demisia din PL, lansând „cuvinte grele” la adresa lui Mihai Ghimpu

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a anunțat, luni, 9 ianuarie, că și-a dat demisia din Partidul Liberal, formațiune politică pe care a fondat-o acum 24 de ani.

„A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară”, a scris Șalaru pe o rețea de socializare.

Anatol Șalaru a explicat că motivele care au stat la baza deciziei sunt multiple și, în general, cunoscute.

„Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva din motivele ce au stat la baza deciziei mele”, a precizat Anatol Șalaru.

Amintim că Anatol Șalaru a fost demis, la 27 decembrie din funcția de ministrul al Apărării prin decretul președintelui Igor Dodon la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Anterior, PL i-a retras sprijinul politic lui Șalaru, care a fost acuzat că ar urmări dezbinarea partidului. Cu toate acestea, calitatea de membru i-a fost păstrată lui Șalaru.

Amintim că Anatol Șalaru a fondat în 1993 Partidul Reformei și a condus această formațiune până în 1997, după care conducerea a fost preluată de Mihai Ghimpu. În 2005, în cadrul celui de-al II-lea Congres al Partidului Reformei s-a decis schimbarea denumirii în Partidul Liberal. De atunci și până acum PL este condus neîntrerupt de Mihai Ghimpu.

Foto: captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*