Andrei Popov despre cele mai pregătite partide pentru alegerile parlamentare

news-roman.ro

Analistul politic și jurnalistul, Andrei Popov consideră că cel mai pregătit partid de alegerile parlamentare este Partidul Democrat.

Într-un interviu pentru tribuna.md,Popov a remarcat că PD este partidul cu o verticală a puterii bine construită și închegată, iar capacitatea de a comunica și a transmite mesaje în sus și în jos, cu mii de oameni implicați în partid la nivelul întregii țări.

PD are dominație la capitolul media și jumătate din locuitorii RM văd numai de bine despre acest partid și liderul său.

Popov crede că un vot dat pentru candidații PDM va fi, poate, de sute de ori mai scump decât un vot dat pentru „ACUM”.

PSRM profită de coridorul care le-a fost dat de PD. Pentru PDM, proiectul Igor Dodon și PSRM reprezintă o investiție foarte prețioasă și reușită.

„Susținerea populară de care în continuare se bucură PSRM nu este convertită în acțiuni care ar periclita interesele PDM și ale liderului acestuia”, spune Popov.

PDM, spune Andrei Popov, a ajuns în situația când nu mai concepe anul 2019 în opoziție, indiferent ce se va întâmpla.

Potrivit lui Popov, socialiștii și democrații foarte mult timp investesc în camuflarea relațiilor de cooperare. În mare parte, inclusiv suspendările președintelui Dodon, la care președintele consimte, îi permit să iasă basma curată, cu o scuză, dar, pe de altă parte, legislația promovată de PDM se adoptă. 

Pe de altă parte, în cazul blocului „ACUM”, în mare majoritatea a circumscripțiilor, rămâne enigmăcine vor fi candidații. „În două luni cât va dura campania, va fi extrem de greu să răzbați prin bruiaje informaționale și să ajungi în casele oamenilor cu candidații”, consideră Andrei Popov. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*