Andrei și Valentin Baștovoi vor fi eliberați sub supraveghere pe trei zile pentru a o înmormânta pe Svetlana Baștovoi

Andrei și Valentin Baștovoi vor fi eliberați în această seară pentru 72 de ore ca să poată organiza și desfășura funeraliile Svetlanei Baștovoi, care a murit noaptea trecută din cauza unei intoxicații cu gaze, comunică Puterea.

Mircea, fiul lui Andrei Baștovoi, se află internat la spital. El și-a revenit azi din comă.

Anunțul despre eliberarea lui Andrei și Valentin Baștovoi a fost făcut, duminică, de Vladimir Cebotari, ministrul de Justiție, după o ședință la Guvern. El spune că au fost inițiate imediat discuții cu procurorii în vederea identificării unor soluții pentru ca celor doi să li se permită organizarea și petrecerea procedurilor funerare.

Potrivit ministrului, Andrei și Valentin Baștovoi au fost informați imediat ce s-a aflat despre tragedie. Celor doi, care se află în instituții penitenciare, li s-a oferit asistență psihologică. Pe durata celor trei zile, Andrei și Valentin Baștovoi se vor afla sub supravegherea colaboratorilor Departamentului instituțiilor penitenciare și, probabil, vor fi puși și sub procedura de monitorizare electronică.

Întrebat de jurnaliști, dacă cei doi Baștovoi pot fi acum grațiați de șeful statului, ministrul Cebotari a spus că acest lucru va deveni posibil după ce instanța de judecată va pronunța o decizie finală pe caz. „După ce va fi pronunțată decizia finală, ei ar putea să adreseze președintelui o cerere de grațiere”, a declarat ministrul Justiției.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat, azi, că scurgerea de gaze în casa fostului deputat Andrei Baștovoi, care a dus la decesul soției acestuia, s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la cazanul de încălzire. Morivele producerii scurgerii de gaze sunt investigate de colaboratorii Serviciului Situații Excepționale.

Foto: jurnal.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*