Candu cheamă businessul danez în Moldova

Oportunitățile de investiții în R. Moldova au fost prezentate de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întâlnirile cu Thomas Bustrup, director executiv al Confederației industriașilor din Danemarca și cu Finn Mortensen, director executiv al State of Green.

Discuția a avut loc în timpul vizitei unei delegații parlamentare în Regatul Danemarca.

„R. Moldova este o țară mică, dar are o guvernare pro-business care își setează obiectivele și le îndeplinește. Datorită acestei abordări a fost îmbunătățit climatul de afaceri prin reducerea birocrației și a numărului de acte permisive pentru activitatea de antreprenor, prin moratoriul la controalele realizate de către instituţiile de stat la agenţii economici, extinderea unor facilităţi fiscale pentru companiile din industria IT, zonele economice libere, subsidii pentru crearea noilor locuri de muncă, altele. Avem oportunități pentru creșterea businessului grație acordurilor de liber schimb cu statele din Est și Vest”, a spus Andrian Candu.

Spicherul moldovean a încurajat companiile daneze să investească în R. Moldova.

În cadrul întrevederii a fost discutată cooperarea dintre asociațiile de business și guvernul național, precum și la nivel comunitar. Părțile au decis să fie organizată o misiune a oamenilor de afaceri din Danemarca în Moldova.

Spicherul Andrian Candu efectuează o vizită oficială în Copenhaga, în perioada 21-24 ianuarie a.c.

Foto: parlament.md

2 Comments

  1. e bine ca pe langa crearea locurilor de munca din cont propriu, se tinde spre accelerarea acestui proces plin implicarea investitorilor straini! bravo!

  2. Cei din Cehia au venit si au deschis o firma de cal=blaje. poate vin si din Danemarca cu vreo investitie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*