Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai. Oficialul moldovean va participa la Tbilisi, la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia marcării a 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene.

Andrian Candu va discuta cu oficialii georgieni inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Ieri, Parlamentul a aprobat o hotărâre prin care Republica Moldova participă la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare.

Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev.

Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele trei țări. Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, Ucraina și Georgia, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea pozițiilor comune în materie de politică externă.

Foto: parlament.md

3 Comments

  1. La unul din partenerii nostri din parteneriatul estic. Noi trebuie s ane tinem impreuna, pentru a ne opune fortelor ruse.

    • Cam se primeste ca Georgia trebuie sa ia exemplu de la Moldova, pentru ca UE a spus ca Moldova e elevul cel mai disciplinat in parteneriatul estic

  2. consolidarea eforturilor a 3 state la sigur o sa aduca rezultate pozitive in dezvoltarea tarilor prin pozitia ferma pe care o pot contrapune influentei rusesti dar si pentru a pune accent pe retragerea trupelor rusesti din regiunile ocupate din toate 3 tari!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*