Andrian Candu: Moldova a început să genereze securitate regională, nu doar să consume

Rezultatele Summitului Parteneriatului Estic și ale discuțiilor de la Viena în formatul „5+2” nu ar trebui privite ca acțiuni deosebite, ci ca unele ordinare prin care Moldova generează securitate regională, nu doar o consumă.

Declarațiile au fost făcute de spicherul Andrian Candu la Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a R. Moldova.

„Protocoalele semnate la Viena privind procesul de reglementare transnistreană nu înseamnă că reintegrarea va avea loc astăzi, mâine sau la anul viitor. Rezultatele discuțiilor de la Viena înseamnă lipsa unui conflict militar pe teritoriul R. Moldova”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a menționat că autoritățile vor continua să avanseze pe calea recuperării încrederii și soluționării problemelor oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Candu a precizat că treptat încrederea este recuperată, iar cetățenii conștientizează că viitorul R. Moldova este în UE, fapt demonstrat și de sondajele sociologice.

Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, aflat la a V-a ediție, a pus în discuție progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Evenimentul a fost organizat de APE, Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova, în parteneriat cu MAEIE.

Foto: parlament.md

2 Comments

  1. Asa mai merge cred ca Moldova nu trebuie sa inventeze roata carutii ci sa preia din practicile europene.

  2. Așa și trebuie
    Moldova la fel este un subiect important la nivel internațional. Și sunt sigur, de situația în Moldova contează mult și situația din țările din împrejur, chiar dacă suntem mici și săraci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*