ANRE a majorat prețurile la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru perioada 6-19 septembrie, prețuri plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 17.4 lei pentru un litru, față de 16.95 lei anterior, iar la motorină de 14.75 lei, cu 20 de bani peste nivelul din perioada precedentă.

Carburanții se scumpesc din nou, după ce prin decizia ANRE din 22 august au fost stabilite prețuri plafon mai mici, la benzină cu 11 bani, iar la motorină cu 22 de bani. A fost prima ieftinire după o perioadă de șase săptămâni în care s-au înregistrat creșteri ale prețurilor la pompă.

Prețurile la bursele internaționale se mențin a doua săptămână la același nivel, notează Moldpres. Potrivit presei internaționale, în dimineața zilei de 5 septembrie prețurile la Bursa de la Londra la petrolul Brent, cu livrare în octombrie, au scăzut cu 0.23 la sută, până la 52.22 dolari SUA pentru un baril. Pe parcursul săptămânii trecute prețurile Brent au crescut nesemnificativ, cu 0,6 la sută.

Foto: protv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*