Anul trecut, Parlamentul a adoptat peste 340 de acte legislative

europalibera.org

341 de acte legislative au fost adoptate de Parlament pe parcursul anului 2018. Cifrele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2018 al Parlamentului.

Dintre acestea, 267 au fost legi, iar 74 – hotărâri.

Conform raportului statistic, Parlamentul a adoptat 258 de legi organice, 8 legi ordinare și o lege constituțională. De asemenea, anul trecut, Parlamentul a aprobat 3 coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media și Codul civil modernizat.

Bilanțul statistic mai arată că, anul trecut, Parlamentul a adoptat 32 de hotărâri de numire / eliberare, 24 de hotărâri cadru și 18 hotărâri de modificare și completare.

Din totalul actelor aprobate de Parlament anul trecut, 272 de proiecte au fost votate în lectura I, iar 16 legi au fost examinate și adoptate în lectură finală.

Mandatul Parlamentului a expirat la 30 noiembrie 2018, dar, potrivit prevederilor constituționale, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*