Anunțul Fiscului! Sunt vizați posesorii de autoturisme înmatriculate în străinătate

wall-street.ro

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acţiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul R. Moldova alte mijloace de transport.

O nouă modificare se conține în Codului Vamal al RM, care a fost operată în scopul diminuării numărului autoturismelor aflate ilegal în țară, în rezultatul încălcării termenului admis.

Fiscul amintește că termenul maxim de aflare pe teritoriul țării noastre a unui vehicul cu numere străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.Încălcarea acestui termen atrage după sine o amendă de până la 4500 de lei,concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. În cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare care constituie 0,15 euro/km.

Pe un termen mai mare de 180 de zile se pot afla doar autoturismele introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul. Totuși, după expirarea acestui termen,conducătorii respectivelor autoturisme trebuie să  achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre, dar care să nu depășească trei ani de la prima intrare în țară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*