Apel public în cazul jurnalistului agresat la Chișinău

Ambasadele acreditate la Chișinău, organizațiile internaționale și de media, precum și organele de drept din R. Moldova sunt chemate să ia atitudine față de cazul jurnalistului Nichita Perestoronin, cameraman la Today.md, comunică Puterea.

Amintim că jurnalistul Nichita Perestoronin a fost lovit duminică, 29 noiembrie, cu pumnul în cap și cu picioarele de către un protestatar din Platforma DA. Incidentul a avut loc în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Astăzi, Today.md a difuzat un apel public, pe care îl publicăm mai jos:

APEL PUBLIC

Redacția Today.MD lansează un apel public către toate ambasadele acreditate la Chișinău, instituțiile internaționale, ONG-urile de media și organele de drept, prin care cerem implicarea directă și luare de atitudine în cazul jurnalistului agresat de protestatarii Platformei DA.

Evenimentele de duminică sunt alarmante și ne fac să credem că jurnaliștii de la alte posturi TV decât cele afiliate Platformei DA nu sunt în siguranță în Republica Moldova, iar viața și sănătatea acestora este în pericol.    

Medicii au constatat că Nichita Perestoronin a suferit o comoție cerebrală în urma loviturilor primite de la grupul de protestatari ai PDA care se aflau în fața Ministerului de Interne.

Într-o societate democratică, care pretinde că este Republica Moldova, presa e ocrotită prin lege, iar obstrucționarea activității acesteia se pedepsește penal. Cerem ca în Cazul Perestoronin legea să fie aplicată corect. Cerem tragerea la răspundere a organizatorilor acțiunilor de protest soldate cu violențe.

Cerem instituțiilor vizate să-și facă publică poziția vi-a-vis de acest caz de o gravitate majoră pentru libertatea presei din Republica Moldova.

Today.md, 30 noiembrie 2015

Foto: today.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*