Armata Națională a R. Moldova a primit un lot de tehnică din partea Chinei

China a oferit Armatei Naţionale a R. Moldova un lot de tehnică şi bunuri materiale în valoare de opt milioane yuan (circa 15 milioane lei), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării.

Lotul include nouă microbuze cu diferită capacitate de transportare, trei ambulanţe, patru vehicule-frigider, zece generatoare electrice, precum şi piese de schimb pentru tehnică.

Partea chineză şi-a asumat inclusiv toate costurile de transportare a echipamentului pe cale maritimă până în portul Constanţa din România, iar Ministerul Apărării a acoperit cheltuielile de transportare a bunurilor pe itinerarul Constanţa-Chişinău.

Donaţia a fost făcută în baza Acordului între Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ministerul Apărării al Chinei, iniţiat în septembrie 2012 şi semnat în octombrie 2016.

Până acum, Armata Naţională a beneficiat de asistenţă logistică din partea guvernului chinez în valoare de 18 milioane yuan (circa 30 milioane lei).

Foto: army.md

3 Comments

  1. Pentru a alunga armata rusa din Transnistria nu este nevoie de arme, ci de o masa si citiva negociatori.
    In rest, nu m-am asteptat ca China va colabora cu Moldova.

  2. Acum sper ca si cu ajutorul oficiului care se va deschide a celor de la NATO vom reusi sa alungam armata ocupantilor rusi de pe teritoriu R.Moldova.

  3. Chinez-chinez, dar daca e donatie gratis e buna cum este 😀 Sa nu uitam totusi ca al de Plaha si delegatia PD-istilor prin 2013 au relansat relatiile cu guvernul Chinez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*