Asistența psihologică în armată, analizată la Ministerul Apărării

Asistenţa psihologică în armată constituie subiectul unui curs de instruire, desfăşurat în perioada 1-4 octombrie curent, la Ministerul Apărării.

Activitatea, organizată de Direcţia Personal a Marelui Stat Major, în cooperare cu Departamentul de Psihologie Militară al Forțelor Armate Lituaniene, are ca obiectiv pregătirea efectivului de psihologi militari şi preluarea celor mai bune practici internaţionale în domeniu.

În cadrul şedinţelor, cei 17 psihologi din Marele Stat Major şi unităţile militare se documentează cu asistenţa psihologică în armata lituaniană şi învaţă cum să planifice, organizeze şi evalueze activităţile pe segmentul de responsabilitate.

De asemenea, participanţii la instruire sunt familiarizaţi cu experienţa lituaniană privind rolul psihologilor în selectarea candidaţilor pentru încadrarea în serviciul militar prin contract, detaşarea în misiuni umanitare internaţionale şi acordarea asistenţei psihologice în timpul aflării în zona de operaţii.

De notat că activitatea face parte din Planul de cooperare între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării al Republicii Lituania pentru anul 2018.

Foto: army.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*