Atenție, moldoveni! Escrocherii cu SMS sub acoperirea MAI

Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Național de Investigații atenționează că a apărut o noua metodă de estorcare a mijloacelor bănești prin intermediul mesajelor SMS de la numere care provin de peste hotare (Madagascar, Nigeria ș.a.).

Poliția informează că escrocii, prin intermediul mesajelor scurte, informează despre o presupusă citație care necesită recepționare urgentă și indică un număr de contact : „+261340551750”.

Conținutul SMS-ului este următorul „Serviciul Info MAI: D-str aveți pentru primire Scrisoare Recomandata #1289, din 5.12.2017. Pentru detalii sunați (8.00-20.00): +261340551750”.

Apelarea numărului de telefon indicat în conținut, va fi urmată de vocea unui robot și deposedarea apelantului de o sumă considerabilă, întrucât acesta reprezintă un număr din categoria celor cu suprataxă.

În vederea evitării achitării unor taxe suplimentare, ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice recomandă să se adreseze la poliție în cazul depistării unui asemenea mesaj; să verifice originea mesajelor recepționate (numărul/operatorul); în cazul recepționarii, sub nici o forma nu se recomandă apelarea acestor numere.

Cei care au căzut în capcana acestor acțiuni ilegale sunt rugați să se adreseze la Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI (str. Bucuriei, 14, Chișinău).

Foto: politia.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*