Au fost desemnați jurnaliștii anului 2018

media-azi.md

Jurnaliștii anului 2018 au fost desemnatți în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a 24-a, organizată, azi, la Chișinău.

În cadrul acestei ediții a Galei Anuale a Clubului de Presă au fost oferite nouă premii la șase categorii.

Pentru Emisiune TV/Radio premiul a fost acordat Nataliei Sergheev, Radio Europa Liberă; Marinei Ciobanu, Vioricăi Tataru, publicația „Ziarul de Gardă”.

La categorie Fotografie au fost premiați Andrei Mardari, Agenția „Moldpres” și Nadejda Roșcovanu, ziarul „Jurnal de Chișinău”. Pentru cele mai bune investigații au fost premiați Nicolae Cușchevici, Liuba Șevciuc, Olga Ceaglei, RISE Moldova. Pentru cele mai bune Longreaduri au fost premiați Polina Cupcea, Oameni și Kilometri și redacția NewsMaker.

La categoria Reportaj TV premiul a fost luat de Stela Dănilă, TVR Moldova, iar la Presa scrisă
către Tatiana Mitrofan, ziarul „Observatorul de Nord”.

TV8 a fost premiat pentru Evoluția anului; Speranța anului – Iurie Rotaru, ziarul SP, Bălți; Cel mai bun vlog/blog – Alina Andronache, Vlogul unei Mame Feministe; Cea mai bună reflectare a realităților din regiunile R. Moldova de către presa locală – portalul Nokta.md; Cel mai bun proiect media – TVR Moldova, campania „Generația Unirii”. Premiul de excelență a fost acordat lui Tudor Iașcenco, ziarul „Cuvântul”.

Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică, oferit de Consiliul de Presă, a revenit Ziarului „SP” de la Bălți.

Gala „Topul Jurnaliștii anului ” este organizat anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chișinău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*