Chișinăul, îngrijorat de escaladarea situaţiei din estul Ucrainei (declarație)

Republica Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei din regiunile estice ale Ucrainei şi condamnă cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă, se menționează într-o notă a diplomației moldovenești, citată de Puterea.info.

Autoritățile de la Chișinău subliniază necesitatea unor investigaţii internaţionale obiective, inclusiv cu participarea Misiunii speciale OSCE de monitorizare în Ucraina, a multiplelor incidente armate care afectează populaţia civilă în regiune.

„Facem apel către actorii internaţionali implicaţi să-şi intensifice eforturile în vederea încetării focului şi realizării practice a acordurilor de la Minsk”, se menționează în nota informativă citată.

Republica Moldova pledează pentru utilizarea tuturor mecanismelor internaţionale disponibile pentru instaurarea păcii şi stabilităţii în regiunile estice ale Ucrainei, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statului vecin, punctează diplomația de la Chișinău.

Foto: adevarul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*